lördag 13 september 2008

Scenario, pt 2

...och så här bra vill vi att Sebastian ska ha det när han använder vårt kommande system!

Klockan är åtta på morgonen och Sebastian, 23, är på väg till sista föreläsningen innan morgondagens tenta i linjär algebra. Vid det här laget har han hunnit vara vaken ungefär en timme, och med gröt i magen känns det inte tungt trots den tidiga timmen. Till sin glädje märker Sebastian att han verkar ha koll på allt inför tentan. Tredje gången gillt – den här gången kommer han att klara den!

På tiorasten äter han en av bananerna som [vår mobilapplikation] sagt åt honom att packa med sig, och undviker på så sätt den energidipp som annars kan komma så här dags. På den efterföljande föreläsningen hänger han med bra, trots att ämnet är svårt, och ställer frågor till föreläsaren. Vid lunch går Sebastian till sektionsrummet för att slappa lite i sofforna, och packar upp sin medhavda matlåda. Till efterrätt blir det en chokladboll i sektionscaféet.

Dagen flyter på rätt bra, trots att den är lång, och när det är dags att cykla hemåt är bananerna och termosen med te Sebastian haft med sig förbrukade. Väl hemma sätter han direkt igång med att laga mat – allt finns ju redan hemma, han vet vad han ska äta, och receptet finns i mobilen. På kvällen finns inget spår av den gamla tenta-ångesten i magen, så Sebastian tänker att han lika gärna kan dra ihop en filmkväll. Några av kompisarna sitter fortfarande och panikpluggar, men ett par stycken får han med sig. Det blir dock relativt tidig hemgång på grund av morgondagens morgontenta, och Sebastian somnar gott strax innan midnatt.

Inga kommentarer: