onsdag 10 september 2008

Oscars förebilder

Det här blir nog mest ett komplement till Gros förebilder, för hon fick med många av de saker jag har tänkt på.

coop.se
Coop har inte världens största databas, men den har ett par viktiga saker som jag tycker är fina.

Vet inte om det går att zooma in, men det här är en sökning på "köttfärs", och man kan dels enkelt se hur många ingredienser som behövs för respektive recept, och trycker man på menyn så får man se alla ingredienser, utan att behöva ladda om sidan. Man kan även sortera på "Snabbt", "Nyckelhålsmärkt" och "Vintips" (sista är särskilt fint som student). Dessa kategorier hade kunnat utökas, typ med "Vegetarian" eller "Billigt".

Inte lika bra är att man inte kan sortera efter saker (antal ingredienser etc), utan att man i princip måste gå tillbaka för att göra en mer avancerad sökning.

hittarecept.se
En ren skär sökmotor för recept. Enkelt, rättframt gränsnitt och en massiv databas.

En nackdel med detta är att det inte är helt lätt att sortera på vissa kriterier, typ att man är äggallergiker, men nu märkte jag precis att man kan välja vissa kategorier, precis som på coop, men betydligt mer utökat. Visar skärmdump:En annan nackdel är förresten att man inte vet hur hittarecept.se:s sökindex står sig mot googles - någon i min fokusgrupp sade sig använda google för att hitta recept snarare än typ tasteline, för att denne inte kände sig helt nöjd.

Inga kommentarer: